Представљање програма Креативна Европа у НГВУ

Представљање програма Креативна Европа у НГВУ

09/06/2020

У оквиру циклуса „Места контекстуализације уметничког рада“ који током три седмице јуна реализује Нова галерија визуелних уметности у Београду, о системима галерија, њиховом положају, начинима финансирања и њиховом присуству у пројектима програма Креативна Европа говориће Димитрије Тадић, саветник за визуелну уметност и мултимедије Министарства културе и информисања Републике Србије и руководилац Деска Креативна Европа Србија.

Биће речи и о резултатима петогодишње реализације Конкурса за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности и утицаја на обогаћивање колекција јавних институција и оснаживања галеријских колекција.

Разговор ће бити одржан у четвртак, 11. јуна у 18ч у простору галерије (Крунска 60). Уредница и модераторка програма је Аница Туцаков, историчарка уметности.

Овај мини циклус од три разговора представља најаву едукативног програма који ће бити посвећен преиспитивању структурних елемената система визуелних уметности у нашем региону и светским оквирима, прегледу досадашњих пракси и пољу галеријске дефиниције сцене. Основну тематску окосницу програма, који ће бити реализован од септембра, чини однос уметник – галерија – колекционар.