ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОГРАМА КРЕАТИВНА ЕВРОПА 2021-2027 У БЕОГРАДУ

ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОГРАМА КРЕАТИВНА ЕВРОПА 2021-2027 У БЕОГРАДУ

01/03/2022

С почетком 2022. године Република Србија је приступила програму Креативна Европа 2021-2027 и професионалцима у пољу културе отворила могућност да остварују сарадње и финансијску подршку кроз највећи ЕУ програм за културу и уметност.

С буџетом од 2.44 милијарде евра и кроз више од 20 конкурсних позива, Креативна Европа ће финансирати пројекте европске сарадње, медијске писмености и слободе, развоја видео игара и имерзивних садржаја, превода књижевних дела и др.

У оквиру дводневног програма представљања програма 8. и 9. марта у Комбанк дворани (Дечанска 14) у Београду, биће речи о актуелним конкурси као и кључне новине новог циклуса програма – и то тренутно отвореним конкурсима за европске пројекте сарадње, медијску писменост, иновативне алате и пословне моделе, таленте и вештине, филмску дистрибуцију, као и слате девелопмент.

Програм догађаја можете преузети овде.

За уживо праћење догађаја у простору Комбанк дворане можете се пријавити попуњавањем кратке пријаве. Догађај ће бити уживо преношен на Јутјуб каналу Деска Креативна Европа Србија и путем Зоом платформе.

Овом приликом бисмо желели и да најавимо да ће Деск Креативна Европа Србија до краја године организовати више едукативних програма и активности широм Србије, који ће бити прилагођени различитим нивоима стеченог искуства домаћих професионалаца при конкурисању на ЕУ програме за подршку пројектима у култури, као и онима који немају никаквог искуства у том погледу.