ПРОФЕСИЈА: ПИСАЦ ЗА ДЕЦУ

ПРОФЕСИЈА: ПИСАЦ ЗА ДЕЦУ

02/04/2021

 

Наредни онлајн разговор посвећен је теми која је изузетно важна и за домаћу и европску културу, и којој се придаје посебна пажња у оквиру програма Креативна Европа: на који начин можемо да поспешимо и промовишемо књижевност за децу и младе међу младима који се интересују за писање?

Питање је нарочито важно у актуелним околностима и времену брзих дистракција и лаке забаве, што поставља изазован задатак пред све који делују у пољу књижевности, али и других области културе и уметности, попут драмског стваралаштва.

Стога је неопходно стално преиспитивање позиције коју књижевност за децу заузима у националним и међународним оквирима, тј. стално разматрање питања да ли се и како се креира културна политика по питању стваралаштва за децу и који су начини подршке раду младих аутора и стваралаца.

Саговорници на ову тему су Александра Јовановић, списатељица за децу, Угљеша Шајтинац, писац и редовни професор Академије уметности у Новом Саду, Љиљана Маринковић, директорка издавачке куће Креативни центар и Зорана Опачић, редовна професорка Учитељског факултета у Београду.

Разговор ће бити одржан у четвртак, 8. априла у 19 сати путем Зоом платформе, а програм воде Јасминка Петровић, списатељица за децу и Ана Пејовић, менаџерка у култури.

Линк за приступ: https://us02web.zoom.us/j/81389206134?pwd=bFdjS20xSWNTNFRJOWJLQzB6OFVEQT09