Радионица за пројекте културног наслеђа

Радионица за пројекте културног наслеђа

11/10/2017

Култура Деск Србија и ЕУ инфо центар у Београду организују представљање новог позива програма Креативна Европа намењеног пројектима у области културног наслеђа са радионицом за писање пројеката, 20. октобра у 10 часова у ЕУ инфо центру у Београду.

Позив је упућен свим установама и организацијама из Србије које планирају да конкуришу на нови конкурс програма Креативна Европа за пројекте културног наслеђа.

Сви који имају намеру да учествују у делу програма представљања пројеката, потребно је да доставе кратак опис своје пројектне идеје с листом потенцијалних или уговорених партнера. У оквиру дискусија, говориће се о конкретним предлозима пројеката учесника, и то са становишта главних смерница и евалуационих процедура програма Креативна Европа.

За учешће у овом догађају могу се пријавити највише две особе из једне установе или организације у култури, а број учесника је ограничен.

Формулар за пријаву можете преузети овде. Пријава треба да садржи следеће информације (највише до три странице):

– Кратак опис установе/ организације (мисија, циљеви, главне активности);

– Назнаку о радном месту особе (опис радног места или задужења) или особа које се пријављују на учешће на семинару;

– Кратак опис пројекта с којим установа или организација жели да конкурише на програм Креативна Европа или сматра да предлог пројекта има потенцијал за конкурисање;

– Листу потенцијалних партнера на пројекту;

Попуњену је потребно доставити на интернет адресу Култура Деска Србија: kreativnaevropa@kultura.gov.rs.

Пријаве се могу поднети до уторка 17. октобра 2017. године. Пријаве које стигну након утврђеног рока неће се узимати у разматрање.

Основни критеријуми селекције учесника семинара су адекватност предлога пројекта и потенцијалних партнерстава са становишта критеријума и приоритета програма Креативна Европа.

Све информације о новом конкурсу за пројекте културног наслеђа можете погледати овде.

О специфичностима нове категорије за подршку пројектима културног наслеђа можете се информисати овде.