Развој пројеката и партнерстава кроз различите ЕУ програме

Развој пројеката и партнерстава кроз различите ЕУ програме

22/03/2021

 

Седмогодишње учешће Србије у програмима Европске уније омогућило је бројним установама и организацијама да развијају своје идеје у разним правцима или у сарадњи с различитим партнерима. Након успешне реализације у оквиру једног, неретко су пројекти настављали живот у оквиру другог програма, поспешујући интерресорно повезивање и сарадњу.

Иницијално подржан програмом Креативна Европа, пројекат Heritage Hubs Центра за урбани развој је прерастао у пројекат Future Narratives који се реализује уз подршку Еразмус+ програма. Организације БУМ и Центар за културну деконтаминацију су паралелно развијале пројекте Cool TURE! и FORA у оквиру програма Европа за грађане и грађанке, затим BITE of Art и Borderline Offensive у оквиру програма Креативна Европа, са скоро истим партнерским организацијама.

Како донети одлуку ка којем програму усмерити пројектну идеју? На који начин се иста идеја може развијати кроз различите ЕУ програме? Који су закључци укупног искуства овог циклуса ЕУ програма? Који су савети организацијама које тек планирају да конкуришу? О овим и другим питањима разговараћемо с Александром Николић (Центар за урбани развој), Лолом Јоксимовић (Центар за културну деконтаминацију) и Иваном Деспотовићем (Удружење грађана БУМ) у оквиру онлајн дискусије у среду, 31. марта у 12ч. Разговор ће модерирати Снежана Андрић, представница ЕУ инфо кутка Ниш.

Приступ разговору:  https://us02web.zoom.us/j/86424075324?pwd=a05ETWFaZVhPVCt0TmkrLzI2VkdLUT09

Разговор организују контакт тачке ЕУ програма у Србији – Деск Креативна Европа Србија (Потпрограм Култура), Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог (Програм Европа за грађане и грађанке) и Фондација Темпус (Програм Еразмус+).