Регионална конференција ЕУ и Западног Балкана у Скопљу

Регионална конференција ЕУ и Западног Балкана у Скопљу

29/01/2020

Деск Креативна Европа Северна Македонија организује дводневни догађај ,, Креативна Европа – позив за Западни Балкан и регионална културна сарадња“ који ће бити одржан у Европској кући у Скопљу 5. и 6. фебруара 2020. год.

Догађај организују Министарство културе Републике Северна Македонија (Деск Креативна Европа Северна Македонија) у сарадњи са Европском комисијом (DG EAC), Делегацијом Европске уније у Скопљу, десковима и културним организацијама из земаља Западног Балкана и ЕУ, и то: Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Косово*, Србије и Словеније.

Главни фокус овог догађаја биће усмерен на нови конкурс за сарадњу ЕУ и Западног Балкана, упоредо с не мање важним погледом на шири контекст политике регионалне и европске културне сарадње у процесу подршке изградњи капацитета културног и креативног сектора.

Догађај је отворен за све заинтересоване представнике установа и организација у култури, који желе да активно учествују и дају допринос разматрању ове теме из перспективе свог професионалног искуства.

Програм догађаја можете преузети овде.