Резултати конкурса за књижевне преводе 2018

Резултати конкурса за књижевне преводе 2018

03/10/2018

Данас су објављени резултати конкурса за књижевне преводе у 2018. години. Издавачке куће из Србије су поново на врху листе добитника  ̶  у категорији двогодишњих пројеката сарадње највише је подржаних пројеката домаћих издавачких кућа.

То су издавачка кућа Академска књига са пројектом Modernity and tradition of European literature, Аретé са пројектом Literary Migration: Spatial, Temporal and Spiritual Dislocation, Хеликс са пројектом Creative Voyage: Destination Europe, Контраст издаваштво са пројектом Literary Translation: Two-way Street и Штрик са пројектом From Sewing Machine to Facebook: Two Centuries of European Women’s Literature. Честитамо свима на постигнутим резултатима, који се након четири везане године успеха Србије на овом конкурсу и очекује!

Поред Србије, међу најуспешнијима су и Уједињено краљевство, Румунија и Хрватска са по 4 подржана пројекта.

На овогодишњем конкурсу није било апликација из Србије у категорији вишегодишњих пројеката превода. Укупан износ додељених средстава издавачким кућама из Србије износи 279,880.68€. Више информација о резултатима конкурса погледајте на сајту Европске комисије.