Резултати позива за европске платформе 2017

Резултати позива за европске платформе 2017

30/08/2017

Објављени су резултати позива за европске платформе програма Креативна Европа. Међу дванаест подржаних, три организације и установе из Србије учествују у три платформе.

Друштво Архитеката Београда поново је део платформе Future Architecture са још шеснаест европских организација. Пројекат је био подржан и у претходном позиву за европске платформе, а сада је остварио максималну подршку од 500.000 €.

Студентски културни центар у Новом Саду учествује у платформи Aerowaves која се бави подршком локалних плесних сцене широм Европе и подршком младих аутора из земаља партнера на пројекту. СКЦ Нови Сад се још у 2016. години придружио платформи и сада наставља учешће као пуноправан члан. Укупан износ остварених средстава је 500.000 €.

Огранизација која по први пут учествује у програму Креативна Европа је Ново културно насеље из Новог Сада, које је од сада део европске платформе Magic Carpets. Пројекат се бави подршком и представљањем нових уметника и професионалаца у култури кроз имплементацију стратегија развоја публике и подстицање међународних програма у култури. Остварена подршка износи 500.000€, а у пројекту учествује дванаест организација.

Конкурс за европске платформе је захтевнији у односу на остале позиве и мали број установа и организација остварује подршку по позиву. Такође, не расписује се на годишњем нивоу, те је успех који су оствариле домаће организације јако велики!