Резултати јавног позива за учешће у семинару “Програм Креативна Европа – припрема пројеката”

Резултати јавног позива за учешће у семинару “Програм Креативна Европа – припрема пројеката”

24/07/2017

Представници двадесет четири установe и организацијe из Србије имаће прилику да учествују на семинару припреме предлога пројеката за програм Креативна Европа, који се организује у сарадњи са Центром за културу „Вук Караџић“ у Тршићу, од 7. до 10. августа.

Међу њима су седам јавних установа: Градска библиотека „Карло Бијелицки“ Сомбор, Педагошки музеј Београд, Градска управа града Ниша, Покрајински секретаријат за културу и јавно информисање Нови Сад, Туристичка организација града Лозница, и Природњачки музеј у Београду, и деветнаест организација цивилног друштва: Удружење грађана Културна периферија, Орловат, Књижара Булевар Books Нови Сад, Удружење грађана ХериТаг Инђија, Удружење грађана Релоад Врање, Српско књижевно друштво Београд, Издавачка кућа Трећи трг Београд, Центар за рехабилитацију имагинацијом Београд, Центар за реализацију нових идејa Шабац, Хартефакт Фонд Београд, Галерија 12HUB Београд, Удружење грађана Bastardo Club & Doroteo Design Београд, Хавер Србија Београд, Земунски мали уметнички центар Београд, Београдски фестивал цвећа, Удружење грађана „Фирма“ Нови Пазар, Независни филмски центар “Film the World” Београд, Удружење грађана „Зелено око“ Крупањ и Удружење грађана „Стара школа Медвеђа“ из Медвеђе.

Деск Креативна Европа Србија сваке године организује семинар за писање пројеката у циљу што боље припреме пројеката установа и организација са којима ће конкурисати за подршку програма Креативна Европа, како ове године тако и наредних година.

Теме којима ће се семинар бавити су савремене праксе и концепти у међународној културној сарадњи, културној баштини и савременој уметности; менаџмент међународних пројеката; европска културна политика и приоритети програма Креативна Европа. У оквиру програма семинара предтавници Деска Креативна Европа Србија Димитрије Тадић, Нина Михаљинац, Милан Ђорђевић, Мина Радмиловић Пјевац и Јована Рапајић, говориће о приликама које пружа програм Креативна Европа, такође биће одржана предавања на тему савремених кустоских пракси, менаџмента у култури, и интернационализацији рада у култури која ће водити Никола Крстовић, научни сарадник Центра за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду и Андрија Стојановић, координатор пројеката Тејк Овер и МАПЕ, те радионички програм – презентације, консултације и разговор о предлозима пројеката.

Све установе и организације које нису међу овогодишњим учесницима позвамо да нам се јаве, како бисмо разговарали о њиховим идејама за пројекте. Такође, у октобру ове године Антена Деска Креативна Европа Србија организоваће семинар за писање пројеката, и то може бити нова прилика за све заинтересоване.

Захваљујемо се свима на интересовању, а учесницима семинара желимо успешан рад на пројектним идејама, те остваривање дугорочних професионалних веза на семинару у Тршићу!

Овде можете преузети програм семинара и списак учесника.