Ресурс кафе у Зајечару: програм Креативна Европа

Ресурс кафе у Зајечару: програм Креативна Европа

03/06/2019

ОПЕНС 2019- Омладинска престоница Европе Нови Сад и Тимочки омладински центар организују ресурс кафе о програму Креативна Европа у Зајечару, 11. јуна у 18ч у coworking хабу Простор за помак (Генерала Гамбете 44).

Програм Креативна Европа подржава остваривање европске сарадње, иницијативе превођења и промоције књижевних дела европских аутора у Европској унији и шире, оснивање мрежа које омогућавају конкурентност и међународну делатност културног и креативног сектора, као и оснивање платформи за промоцију младих талената, њихових дела и пројеката.

У оквиру догађаја, Димитрије Тадић, руководилац Деска Креативна Европа Србија говориће о конкурсу за европске сарадње и конкурсу за мобилност уметника и професионалаца у култури који су прилика за финансирање партнерских и појединачних пројеката младих и организација за младе.

Деск Креативна Европа Србија је имплементационо тело програма Креативна Европа, оформљено у оквиру Министарства културе и информисања Републике Србије. Деска пружа подршку установама културе и организацијама цивилног друштва у Републици Србији које желе да обезбеде учешће у програму Креативна Европа.

Нови Сад је у 2019. години понео титулу Омладинске престонице Европе, а ОПЕНС као савез удружења које спроводи активности у оквиру ове иницијативе, током целе године организује активности које подстичу активно учешће младих у друштву. Ове године ОПЕНС организује 5 Ресурс кафеа у 5 градова Србије. Ресурс кафе је најава великог фандрејзинг конгреса ОПЕНС FundCon 2019, а уједно и засебан догађај на којима разговарамо о фандрејзинг темама, али у неформалнијој атмосфери.

Број учесника је ограничен на 25, а пријаве су могуће путем овог линка.

За пријављене учеснике из зајечарског,борског, браничевског, поморавског, нишавског и пиротског округа постоји могућност рефундације путних трошкова у висини повратне аутобуске карте до утрошка планираних средстава.

За више информација обратити се на: program@opens2019.rs.