Сарадња са Деском Креативна Европа Грчка

Сарадња са Деском Креативна Европа Грчка

18/05/2017

Деск Креативна Европа Грчка и Директорат за међународне и европске односе Министарства културе и спорта Грчке у сарадњи са Филмским центром Грчке организовали су 18. маја у Атини инфо дан посвећен програму Креативна Европа и дигитализацији у култури.

Током инфо дана поред основних информација о програму – мисије и приоритета програма, посебна пажња је посвећена дигитализацији и упротреби дигиталних алата у културним програмима кроз представљање успешних пројеката и презентације експерата у тој области.

Део програма био је усмерен ка успостављању нових партнерстава организација из Грчке, па су представници дескова Кипра, Шпаније и Србије говорили о културним сценама земаља које представљају. Руководилац Деска Креативна Европа Србија представио је потенцијале домаће културне сцене и публикацију развој публике у Србији, док су у неформалном делу програма представљене и организације из Србије које трагају за партнерима из Грчке.

Након Форума Креативна Европа 2017 у Београду, овај сусрет представља наставак сарадње дескова Грчке и Србије са идејом да у наредним годинама сарадња постане интензивнија и да се број заједничких пројеката установа и организација две земље увећа.