Управљање европским пројектима у култури

Управљање европским пројектима у култури

03/04/2019

Догађај Управљање европским пројектима у култури, који у сарадњи организују Култура деск Србија и ЕУ инфо центар у Београду, посвећен је програму Креативна Европа, али са практичног становишта.

Намењен је установама и организацијама у култури које су нове у програму, а нарочито онима које имају прве лидерске пројекте. Главна питања о којима ће бити речи тичу се организације рада у циљу успешне реализације планираних активности на пројекту, комуникације с партнерима и надлежним телима Европске комисије (решавање програмских питања, усклађивање планова имплементације, заједнички рад на извештавању), важних појединости у администрирању пројеката (јавне набавке, финансијски планови, трансфери финансијских средстава, буџетирање и извори суфинансирања), могућих непланираних изазова и на који начин их превазићи, а најважније, како да цео процес учините једноставним!

На наведена, али и друга питања присутних одговараће Лука Кулић из Галерије Матице српске у Новом Саду. Представиће своје искуство у реализацији међународних пројеката (Дигитализација идеја, Извођење музеја, Ризикуј промену и др.) и искуство установама у којима је био ангажован у претходном периоду (Музеј савремене уметности Војводине и Галерија Матице српске)

Догађај ће бити одржан у среду, 17. априла у 17 часова у ЕУ инфо центру Београд (Краља Милана 7). Пријаве учешћа су обавезне. Молимо да учешће пријавите до 15. априла 2019. године путем емаил адресе: kreativnaevropa@gmail.com.