CREATOUR Португал: Креативни туризам као катализатор везе културе и туризма

CREATOUR Португал: Креативни туризам као катализатор везе културе и туризма

03/06/2019

Представљање пројекта Цреатоур, у организацији Деска Креативна Европа Србија – потпрограм Култура и УНЕСКО катедре за културну политику и менаџмент. Предавање Ненси Даксбури, истраживача на пројекту, одржаће се 4. јуна у 18ч у Новој Искри (Гаврила Принципа 43) у Београду.

Повезујући културу, наслеђе, туризам и локални развој, CREATOUR је трогодишњи истраживачки пројекат који испитује развој креативног туризма у малим градовима и руралним подручјима широм Португала, користећи се “bottom-up” приступом, идејама и експериментима, као и знањем прикупљеним кроз умрежавање.

Пројекат садржи пет истраживачких центара и четрдесет пилот пројеката који су самостално осмишљени, имплементирани и вођени кроз четири региона. Узимајући у обзир ограничено знање о моделима креативног туризма у малим заједницама и руралним крајевима, ови пилот пројекти су и истраживачке станице које испитују могућности развоја, приступа и изазова креативног туризма. Предавање представља преглед имплементираних пројеката и том приликом научених лекција.

Предавање је на енглеском језику.

Улаз је слободан.

http://creatour.pt/en/