Speed dating: ЕУ фондови за младе и сарадњу младих у региону

Speed dating: ЕУ фондови за младе и сарадњу младих у региону

28/11/2017

У ЕУ инфо центру у Београду, 7. децембра у 12.00 часова биће оганизован Speed date са представницима фондова Европске уније који пружају подршку сарадњи младих у региону.

Брзо упознавање представника организација цивилног друштва са ЕУ фондовима за пројекте који у фокусу имају младе и који подстичу сарадњу младих у регион део је кампање „Европа за тебе“, а заједнички га организују ЕУ инфо центар, Делегација Европске уније у Србији, Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом и Фондација Ана и Владе Дивац.

Кроз концепт speed dating -а, односно брзог упознавања, представници организација ће имати прилику да поставе питања и чују о могућностима за финансирање њихових пројеката и активности. Осим директног упознавања, циљ овог концепта јесте мотивисање младих људи да остану активни и стекну шансу за добијање подршке и даље спровођење својих идеја.

На састанку ће бити присутни представници следећих програма ЕУ:

1. Програм Европа за грађане и грађанке
2. Мрежа омладинских фондова Западног Балкана и Турске
3. Европски инструмент за демократију и људска права (EIDHR)
4. Регионална канцеларија за сарадњу младих (RYCO)
5. Propulsion Fund (Foundation for New Communications Dokukino)
7. Еразмус за младе предузетнике
8. Креативна Европа

Осим њих, биће присутни и представници Кровне организације младих Србије, као и ЕУ инфо центра.

Догађај ће бити одржан у ЕУ инфо центру (Краља Милана 7, Београд), у четвртак 7. децембра 2017. од 12.00 до 14.00.

Пријаве за догађај су обавезне и врше се попуњавањем кратког онлине формулара који можете пронаћи ОВДЕ и то најкасније до 6. децембра у 12.00 часова. Могућа је пријава једне особе по организацији. Предвиђена је рефундација путних трошкова у висини повратне аутобуске карте за 15 пријављених представника/ца организација изван Београда.

Због ограниченог места, постоји могућност да не буду прихваћене све пријаве, а у предности ће бити организације које се брже пријаве. Након истека рока за попуњавање онлине упитника, учесницима чија је пријава прихваћена ће бити обавештени путем е-маила.

Програм догађаја погледајте овде.