Tête-à-tête разговори о идејама за европске пројекте

Tête-à-tête разговори о идејама за европске пројекте

16/09/2020

Наредни циклус програма Креативна Европа почиње с 2021. годином, а време до првих конкурсних позива треба усмерити ка што бољој припреми пројектних идеја. Зато позивамо све оне који се баве културом и уметношћу да заједно искористимо последње дане лета и лепог времена у tête-à-tête разговорима о приликама које нуди програм Креативна Европа.

Сваког петка од 11ч угостићемо представнике и представнице установа и организација у култури у пријатном амбијенту баште Музеја Југославије. Претходно искуство у међународним пројектима није неопходно, јер бисмо у оквиру разговора размотрили иницијалне идеје које се могу развити у успешне европске сарадње.

Са нама ће бити и представници успешних пројеката програма Креативна Европа, од којих ћете уз кафу, чај и француске колаче моћи да чујете о искуству целокупног процеса – од идеје до реализације пројекта!

За разговоре се можете пријавити слањем упита на нашу електронску адресу: kreativnaevropa@kultura.gov.rs. Будући да су организациони капацитети ограничени препорукама здравствене заштите од вируса Ковид19, сваког петка ћемо бити у прилици да угостимо до пет установа и организација.

Први разговор ће бити одржан у петак 18. септембра, а затим сваког наредног петка у исто време.

Поред изванредних изложби и сјајне баште, место за разговоре је одабрано имајући у виду да Музеј Југославије од 2014. године учествује у више пројеката Креативне Европе, те представља једну од најактивнијих установа културе у овом пољу код нас.