Визуелни идентитет

Идентитет Деска Креативна Европа Србија је конципиран као визуелизација повезаности, енергије, језичких и дијакритичких симбола и културног диверзитета, који као целина формирају динамичну и атмосферичну слику о могућностима које Деск као организација може да пружи. Живахне и органске форме одају утисак процеса, потенцијала за остварењем идеје, мултимедијалности, уметности, дизајна и комуникације, дозвољавајући њихово модуларно комбиновање како би изградили различите облике, тиме симболишући нове креације, инвентивност и оригиналност.

Креативна дирекција: Ненад Дицков и Нова Искра (www.novaiskra.com)

Нова Искра је јединствено место сусрета водећих креативних професионалаца, и компанија отворених ка иновативним приступима пословању и развоју производа. Нова Искра управља дизајном и примењује иновације у циљу остварења нових вредности у сферама креативног пословања, едукације, друштвеног развоја и јачања локалних заједница.

Ненад Дицков

Дипломирао на одсеку графичко инжењерство и дизајн на Факултету техничких наука у Новом Саду. У току и након студија се бави дизајном као freelancer и дизајнер у агенцијама.

Области интересовања: брендинг, типографија, илустрација и продукт дизајн, али као и како их објединити у јединствено искуство које иде корак даље од самог дизајна.

Радно искуство укључује рад у агенцијама као што су Kitchen&GoodWolf, 7Oranges – Melbourne, Метаклиника и многи freelance пројекти за клијенте као што су КЦ Град, Кухињица, Театар 34, као и учешће у организацији ПДП конференције у Новом Саду.

Награде: HOW Design international awards 2008 – award with merrit и European Design Awards 2008, 2nd finalist (CD/DVD cover).