Od januara 2015. godine počinje sa radom Antena Deska Kreativna Evropa Srbija u Novom Sadu

Od januara 2015. godine počinje sa radom Antena Deska Kreativna Evropa Srbija u Novom Sadu

09/12/2014

Na osnovu Sporazuma o učešću Srbije u programu Kreativna Evropa koji su potpisali ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i evropska komesarka za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i omladinu Andrula Vasiliu 19. juna ove godine, predviđeno je i formiranje imlementacionog tela koje će biti sastavni deo Deska Kreativna Evropa Srbija.

S tim u vezi, na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja potpisan je Sporazum o formiranju Antene Deska Kreativna Evropa Srbija čijim će se formiranjem stvoriti se uslovi za sveobuhvatno implementiranje programa Kreativna Evropa, za teritoriju AP Vojvodina.
Sporazum o formiranju Antene Deska Kreativna Evropa potpisali su pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije, Asja Drača Muntean i direktor Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine, Siniša Lazić, u petak, 14. novembra u 11.00 sati u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu.

Pored toga što će pružati podršku Desku Kreativna Evropa Srbija u sprovođenju Programa Kreativna Evropa, misija Antene je da se brine o specifičnim potrebama AP Vojvodine – jačanju programsko-organizacionih kapaciteta ustanova i organizacija u kulturi koje deluju na nivou AP Vojvodine, očuvanju kulturnog diverziteta, interkulturnom dijalogu i internacionalizaciji.