Podržani projekti evropske saradnje u 2015. godini

Podržani projekti evropske saradnje u 2015. godini

15/08/2015

U okviru programa Kreativna Evropa (projekti evropske saradnje), u 2015. godini podržano je ukupno dvanaest projekata u čijoj realizaciji učestvuje jedanaest organizacija i ustanova iz Srbije. Među njima nalazi se i jedan lider projekta – Muzikološki institut SANU sa projektom Quantum music u kojem učestvuje i asocijacija New arts Center, kao i Centar za promociju nauke iz Beograda.

Dobitnici podrške za realizaciju projekata manjeg obima su i: Univerzitet umetnosti u Beogradu (projekat Rostrum+); Arheološki institu u Beogradu i Zavod za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica (projekat Developing archaeological audiences along the Roman route Aquileia- Emona – Sirmium – Viminacium); Kuda.org (Aesthetic Education Expanded); Magnetic field B (projekat European Network for Contemporary Audiovisual Creation); No Borders Orchestra, Beograd (projekat Aghet – Die große Katastrophe).

Dobitnici podrške za realizaciju projekata većeg obima su: Univerzitet umetnosti u Beogradu (projekat NE©XT Accelerator); Darkwood, Beograd (projekat Europe Comics); Magnetic field B!, Beograd (projekat We are Europe).

Dosadašnje statistike uspešnosti (2014. i 2015. godina) naših ustanova i organizacija pokazuju da je Republika Srbija uspešno pozicionirana u odnosu na veliki broj zemalja, kako onih u regionu, tako i drugih evropskih država – sa trideset i jednim projektom nalazi se na desetom mestu, od ukupno trideset i osam zemalja.

Desk Kreativna Evropa Srbija se raduje uspehu organizacija i ustanova iz Srbije, raznovrsnosti oblasti koje projekti pokrivaju i želi dalji uspeh organizacijama i ustanovama iz Srbije. I ovom prilikom izražavamo spremnost za svaku vrstu pomoći u procesu konkurisanja naših ustanova i organizacija na konkursima u okviru programa Kreativna Evropa.