Održan seminar „Program Kreativna Evropa – projekti saradnje” u Centru za privredno tehnološki razvoj AP Vojvodine na Andrevlju

Održan seminar „Program Kreativna Evropa – projekti saradnje” u Centru za privredno tehnološki razvoj AP Vojvodine na Andrevlju

30/08/2015

Na seminaru za pripremu predloga projekata za program Kreativna Evropa, koji je 16. i 17. septembra 2015. godine organizovan u Centru za privredni i tehnoholški razvoj AP Vojvodine na Andrevlju,učestvovalo je 25 predstavnika iz sedamnaest ustanova i organizacija iz Srbije. Među njima su bili predstavnici Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, Organizacije Druid grupa iz Novog Sada, Organizacije Flow&etc iz Stare Pazove, Organizacije ARTRUST iz Subotice, Galerije Matice srpske iz Novog Sada, Centra za proizvodnju znanja i veština iz Novog Sada, Papirnog pozorišta Kamisibaj iz Vršca, Udruženja Oktopus iz Beograda, Udruženja Kikinda Short iz Kikinde, Centra za promociju ljudskih i manjinskih prava i održivi razvoj „Human District“ iz Beograda, Centra za likovno obrazovanje, Šumatovačka 122 iz Beograda, Pozorišta Ujvideki Szinhaz iz Novog Sada, Udruženja građana Obrazovni impuls iz Bečeja, Gradske Biblioteke iz Pančeva, Opštinske narodne biblioteke „Veljko Petrović“ iz Žablja, Zavoda za kulturu vojvođanskih Rusina iz Novog Sada, Galerije Bel Art iz Novog Sada i Organizacije Etnofest iz Subotice.

Program seminara je obuhvatio predstavljanje Programa Kreativna Evropa sa posebnim fokusom na aktuelni konkurs za Evropske projekte saradnje, predstavljanje konkursne procedure i potrebne dokumentacije za apliciranje, razvoj ideje i koncepta projekata gde je bilo više reči o međunarodnoj strukturi i evropskoj dimenziji projekata, predavanja o kreativnim strategijama – odnosno o načinu kreiranja ideja za projekte u kulturi i umetnosti, upravljanje projektima,finansijsko planiranje i principe definisanja budžeta. Učesnici seminara imali su priliku da,kroz predstavljanje svojih projektnih predloga i aktivnu analizu i diskusiju sa predavačima,dobiju sugestije i konkretne saveteu cilju razrade i unapredjenja pojedinih projektnih elemenata, kako bi predloženi projekti što uspešnije odgovorili na ciljeve i prioritete Programa Kreativna Evropa.

Predavači na seminaru su bili članovi tima Antene Deska Kreativna Evropa Srbija Dragana Srećkov, Jovana Rapajić i Luka Kulić, kao i prof. dr Jovan Čekić sa Fakulteta za medije i komunikacije iz Beograda i Marija Popović.