Info-dan na Pedagoškom fakultetu u Somboru

Info-dan na Pedagoškom fakultetu u Somboru

21/12/2015

Zdanje Preparandije, Venac Radomira Putnika 30, Sombor

Antena Deska Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Pedagoškim fakultetom iz Sombora 22. decembra 2015. godine, sa početkom u 11 časova, organizuje Info-dan o programu Kreativna Evropa.

Info-dani su promotivni događaji Antene Deska Kreativna Evropa Srbija na kojima se predstavljaju aktivnosti Deska i Antene Deska Kreativna Evropa Srbija, Program Kreativna Evropa kao i dosadašnji uspesi Srbije na konkursima najvećeg evropskog programa za projekte iz oblasti kulture.

Program Kreativna Evropa je najveći fond Evropske unije namenjen projektima iz oblasti kulture koji traje od 2014. do 2020. godine sa ukupnim budžetom od 1,46 milijardi evra koji je u potpunosti dostupan institucijama i organizacijama iz Srbije.

Tokom Info-dana Antena Deska Kreativna Evropa Srbija će predstaviti prioritete i ciljeve programa, osnovne karakteristike i obavezne uslove za konkurisanje, značaj ovog programa za institucije i organizacije iz oblasti kulture iz Srbije i konkretne mogućnosti kada je u pitanju internacionalizacija aktivnosti i projekata iz kulture Srbije. Info dan je posvećen predstavnicima svih ustanova i organizacija u kulturi iz Sombora i mesta u okruženju – javnim ustanovama kulture, organizacijama civilnog društva koje se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umetnicima, kustosima i menadžerima u kulturi.

Pozivamo vas da prisustvujete našem Info-danu, učestvujete u razgovoru i saznate više o mogućnostima za finansiranje projekata iz oblasti kulture.

Program Info-dana:

11.00 – 11.45

Predstavljanje Antene Deska Kreativna Evropa Srbija i dosadašnjih uspešnih rezultata iz Srbije – Luka Kulić, koordinator Antena Deska KE Srbija

11.45 – 12.15

Predstavljanje programa Kreativna Evropa i potrebne dokumentacije za apliciranje – Dragana Srećkov, projektna menadžerka Antene Deska KE Srbija

12.15 – 13.00

Pitanja i diskusija