Poziv za nagradu mladim talentima u arhitekturi

Poziv za nagradu mladim talentima u arhitekturi

17/02/2016

Kako bi se podržali mladi diplomci arhitekture na početku svoje karijere pokrenut je novi deo nagrade Evropske unije za savremenu arhitekturu (Mies van der Rohe Award).

Za Young Talent Architecture Award (YTAA), žiri bira tri pobednička master projekta od devet finalista, izabranih zbog svoje izvrsnosti, autentičnosti, održivosti i inovativnosti. YTAA takođe priznaje i profesore i univerzitete posvećene kvalitetu u arhitekturi. Prvi kandidati koji mogu da konkurišu su iz 2015/2016. akademske godine, a evropske škole arhitekture, urbanizma i pejzažne arhitekture su pozvane da predlože kandidate do 15. jula 2016.

Nagrada ima za cilj internacionalizaciju karijere pobednika i njihovo upoznavanje sa najboljim evropskim arhitektonskim kompanijama koje su uključene u nagradu Evropske unije za savremenu arhitekturu – Mies van der Rohe Award u poslednjih 27 godina.

YTAA je dodatak nagradi Evropske unije za savremenu arhitekturu, koja svake druge godine slavi pobednika i pobednika – arhitektu u nastajanju. Nagrada naglašava doprinos evropskih arhitekata razvoju novih ideja i tehnologija u savremenom urbanom razvoju. Lansirana 1987. godine, a sufinansirana od strane Kreativne Evrope i Fundació Mies van der Rohe, € 60.000 vredna nagrada se smatra najprestižnijom u evropskoj arhitekturi.