Info dan na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu

Info dan na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu

05/04/2016

Na Fakultetu primenjenih umetnosti, 5. aprila 2016. godine u okviru Info dana predstavljene su mogućnosti koje pruža program Kreativna Evropa.

Rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija govorio je o procedurama konkursa, sa akcentom na mogućnosti univerziteta i fakulteta da svoje aktivnosti uključe u širi evropski kontekst, obezbeđujući na taj način značajana finansijska sredstva, kao i profesionalna partnerstva sa evropskim ustanovama i organizacijama. Još jednom je istaknuto da je za učešće u programu Kreativna Evropa najpre neophodna dobra projektna ideja, a ne znanje o administriranju projekata.

akultet primenjenih umetnosti nedavno je uspostavio kancelariju za međunarodnu saradnju i pisanje projekata, te je to ujedno bila i prilika za razgovor sa zaposlenima o prvim koracima ka učešću u programu – načinima povezivanja sa potencijalnim partnerima na internacionalnom nivou i prednostima koje univerziteti mogu imati u tom delu pripreme, kao i diskutovali o važnim pitanjima sa kojima se organizacije susreću prilikom konkurisanja.