HearMe. Bringing Youth and Museums Together

HearMe. Bringing Youth and Museums Together

29/08/2016

Nosilac projekta: Narodna galerija, Slovenija
Galerija Matice Srpske, R. Srbija 
KHM-Museumsverband, Austrija
Innovación Social Emprendedores Sociales, Španija

Iznos dodeljenih sredstava: 191.124,59 € 

Projekat HearMe. Bringing youth and museums together zajednički su kreirale Galerija Matice srpske, Narodna galerija Slovenije, Umetničko-istorijski muzeje u Beču i organizacija ISES (Innovación Social Emprendedores Sociales) iz Barselone. Projekat je osmišljen kao edukativni program namenjen mladima koji će uspostaviti i produbiti vezu između muzeja i mladih.

kako se ključna pitanja današnjice mogu sagledati kroz likovnu umetnost prošlosti.Projekat treba da dâ odgovore na pitanja kako muzeji i galerije mogu da privuku mladu publiku i podstaknu na razmišljanje o globalnim temema i problemima društva. Kroz umetnička dela koja pričaju o migracijama, kretanjima kako stanovništva tako i kulturnog nasleđa, biće otvorena centralna tema projekta

Muzejski profesionalci i edukatori će razviti veštine za kreiranje i realizaciju programa za mlade od 15 do 19 godina i primeniti napredne metodologije kako bi im pružili što bolje iskustvo u muzeju. Očekivani rezultati i ishodi projekta su: nova strategija razvoja publike, specijalizovane radionice za mlade, Omladinski klubovi, digitalna strategija za delovanje putem društvenih mreža, specijalizovani sajt namenjen mladima, obučeni edukatori i priručnik za muzeje.

www.galerijamaticesrpske.rs