Info dani u Kanjiži i Sremskoj Mitrovici

Info dani u Kanjiži i Sremskoj Mitrovici

14/09/2016

Antena Deska Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa opštinama Kanjiža i Sremska Mitrovica 14. i 15. septembra 2016. godine, organizovala je Info-dan o programu Kreativna Evropa.

Info-dani su promotivni događaji Deska Kreativna Evropa Srbija na kojima se predstavljaju program Kreativna Evropa, aktivnosti Deska Kreativna Evropa Srbija, kao i dosadašnji uspesi Srbije na konkursima najvećeg evropskog programa za projekte iz oblasti kulture.

Tokom Info-dana predstavnici Antene Deska Kreativna Evropa Srbija predstavili su prioritete i ciljeve programa, osnovne karakteristike i obavezne uslove za konkurisanje, značaj ovog programa za institucije i organizacije iz oblasti kulture iz Srbije i konkretne mogućnosti kada je u pitanju internacionalizacija aktivnosti i projekata iz kulture Srbije.

Info dan je bio posvećen predstavnicima svih ustanova i organizacija u kulturi iz Kanjiže i Sremske Mitrovice i mesta u okruženju – javnim ustanovama kulture, organizacijama civilnog društva koje se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umetnicima, kustosima i menadžerima u kulturi.