Objavljeni rezultati konkursa za književne prevode 2016

Objavljeni rezultati konkursa za književne prevode 2016

10/10/2016

Objavljeni su rezultati konkursa za književne prevode. Izdavačke kuće iz Srbije svojom posvećenošću i proaktivnošću ostvarile su veliki uspeh i Srbiju postavile na prvo mesto po broju odobrenih projekta na konkursu za književno prevođenje.

Od prijavljenih 19 projekata, 6 je ostvarilo podršku programa Kreativna Evropa, a sledeće na listi uspešnih su Italija sa 31 podnetim i 4 podržana projekta i Bugarska sa 26 podneta i 4 podržana projekta.

Iskrene čestitke IP Sezam Book za projekat „Scenes from Our Hidden Lives“, Propolis Books za projekat „Imaginative play to amazing stories to creative childhood”, Kontrast izdavaštvu za projekat „Three Generations of Writers Who Helped to Shape European Identity“, IP Zavet za projekat „Contemporary European Literature: Kaleidoscopic View 2“, Preduzeću za grafičku i izdavačku delatnost Heliks za projekat „Confluence: the literary quest for common European experience“ i Izdavačkoj kući Treći trg za projekat „Greek Literature from Cyprus in Serbian“.

Ovogodišnji ukupan iznos dodeljenih sredstava izdavačkim kućama iz Srbije na konkursu za književne prevode iznosi 286,992.50€.