Izdavačka kuća Propolis Books: Maštovitim igrama i razigranim pričama do kreativnog detinjstva

Izdavačka kuća Propolis Books: Maštovitim igrama i razigranim pričama do kreativnog detinjstva

09/03/2017

Iznos dodeljenih sredstava: 30,215€

Projekat „Maštovitim igrama i razigranim pričama do kreativnog detinjstva” izdavačke kuće Propolis Books, specijalizovane za književnost za decu i mlade obuhvatio je osam knjiga sa rasponom uzrasta od 3 do 19 godina. Odabrane knjige dolaze iz Belgije (francusko govorno područje), Poljske, Hrvatske, Češke, Nemačke, Finske (švedsko govorno područje) i Velike Britanije.

Kako se svojim tematskim okvirima poigravaju tematsim okvirima bajki ili tradicionalnih elemenata naučne fantastike poput putovanja kroz vreme ili epske fantastike, to je za nas predstavljalo polaznu tačku maštovite igre; uzimajući u obzir kreativni zamah autora ovih knjiga, koji su razvili razigrane priče kojima se bave različitim aspektima detinjstva i odrastanja, i podstiču svoje čitaoce da promišljaju, da se igraju i poigravaju i domaštavaju, došli smo do sjajnih priča.

Neke od odabranih knjiga u ovom projektu su pravi klasici, i ulepšavaju detinjstva svojih čitalaca preko trideset godina, dok su druge tek počele svoj život u rukama čitalačke publike. Budući da u svim odabranim knjigama ili postoji mogući element teatralnosti, i da su neke od ovih knjiga već postavljane na pozornicu ili su po njima rađeni TV ili bioskopski filmovi, videli smo u tome mogućnost da u svojim interaktivnim promocijama po kojima smo i inače prepoznatljivi, pojačamo ovaj aspekt pozorišne igre i domaštavanja kvalitetne priče, otvarajući time još jedna vrata kreativnom detinjstvu naših čitalaca.

Knjige: Djevojčica od leda i druge bajke, Mila Pavićević; Hledá se hvězda, Lenka Brodecká; The Boy and Globe, Tony Bradman; Sceny z życia smoków, Beata Krupska; Nagu Nalle, Christel Röns; Konrad och Kornelia, Christel Röns, Aquamarin, Andreas Eschbach.

www.propolisbooks.com