Javni poziv za radionicu ekspertskog tima iz Francuske: kako do uspešnog konkursanja na programu Kreativna Evropa

Javni poziv za radionicu ekspertskog tima iz Francuske: kako do uspešnog konkursanja na programu Kreativna Evropa

24/03/2017

U okviru trećeg dana Foruma Kreativna Evropa 2017, 20. aprila u zgradi Aerokluba (Uzun Mirkova 4/2, Beograd) sa početkom u 11 časova, održaće se radionica za pisanje evropskih projekata saradnje koju će voditi tim profesionalaca u oblasti menadžmenta u kulturi sa Master programa “Management of international cultural projects” – University LUMIÈRE LYON 2 u Francuskoj: Kamij Žutan (Camille Jutant), Sara Kordonije (Sarah Cordonnier), Selma Laribi (Selma Laribi), Pjer Brini (Pierre Brini), Paskal Bonijel Šalije (Pascal Bonniel Chalier).

Radionica je namenjena svim zaposlenim u ustanovama i organizacijama u kulturi zainteresovanim, koji pripremaju projekte za konkursanje na konkurs za Evropske projekte saradnje.

Glavni deo radionice biće posvećen radu u grupama na projektnim idejama u odnosu na teme programa Kreativna Evropa: razvoj publike, mobilnost, digitalizacija i novi biznis modeli, a tokom radionice biće predstavljena iskustva tima francuskih profesionalaca u projektu We Are Europe.

Prijave za učešće u radionici su obavezne, a možete se prijaviti do petka 7. aprila.

Kako biste se prijavili za učešće u radionici potrebno je da pošaljete prijavu sa osnovnim podacima o vašoj organizaciji, imenima učesnika i opisom projektne ideje sa obaveznom naznakom na koji prioritet programa Kreativna Evropa projekat najpre odgovara (razvoj publike, transnacionalna mobilnost, digitalizacija i novi biznis modeli) sa kojom biste konkursali na program Kreativna Evropa u narednim pozivima. Prijave dužine do 5000 karaktera na engleskom ili francuskom jeziku treba poslati na adresu kreativna.evropa.radionice@gmail.com.

Broj učesnika radionice je ograničen. Radni jezik radionice je engleski. Za sve učesnike biće obezbeđen ručak u pauzi.

Biografije tima koji će voditi radionicu možete preuzeti ovde.

Informaciju o tome da li je vaša prijava na radionicu prihvaćena dostavićemo vam do 15. aprila.

Detaljan program Foruma Kreativna Evropa 2017 biće uskoro dostupan na našem sajtu.