Objavljeni rezultati konkursa za evropske projekte saradnje

Objavljeni rezultati konkursa za evropske projekte saradnje

26/04/2017

Objavljeni su rezultati konkursa za evropske projekte saradnje. Čak devet utanova i organizacija iz Srbije ostvarilo je podšku programa Kreativna Evropa u ovom pozivu.

Muzej Jugoslavije i Zadužbina Ilije M. Kolarca posle uspešnih realizacija projekata Heroji koje volimo i Tejk Over ulaze u nove projekte – Nova mapiranja Evrope (New Mappings of Europe) i Mladi u operi (Young@Opera) sa novim partnerskim organizacijama među kojima su: Moderna galerija iz Slovenije, Akademija primenjenih umetnosti iz Beča, Univerzitet Teesside iz Velike Britanije, opština Herceg Novi i Herceg Fest iz Crne Gore, i Fondacija Operosa iz Bugarske.

Izuzetno nam je drago da među ovogodišnjim uspešnim pričama ima i ustanova i organizacijama koje učestvuju po prvi put u programu Kreativna Evropa, čiji su prestavnici bili učesnici naših seminara i radionica, sa kojima smo se viđali i razgovarali o aplikacijama – pozorište “Kosztolányi Dezső” sa projektom Rediscovering Europe, Hartefakt sa projektom CATHESIS: Inovating theatre as Event: The Spectator as Reseacher, Udruženje Krokodil sa dva projekta, South East reaches West – digital platform for promotion of writers in post conflict societies i Socially inclusive Literature operation, Dečji kulturni centar Beograd sa projektom Young Theatre, Tačka komunikacije sa projektom MAPS – Mapping and Archiving Public Space i Centar za kulturnu dekontaminaciju sa projektom Borderline Offensive: laughing in the face of fear.

Ukupna vrednost projekata u kojima učestvuju ustanove i organizacije iz Srbije iznosi 1 873 356.02 evra. Projekte koji su ostvarili podršku u ovom pozivu možete pogledati ovde.

Čestitamo svim uspešnim aplikantima i radujemo se aktivnostima koje kreću već ove godine!