Mogućnosti finansiranja kulturnih projekata putem EU fondova

Mogućnosti finansiranja kulturnih projekata putem EU fondova

21/06/2017

Desk Kreativna Evropa Srbija i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama organizovali su jednodnevno savetovanje namenjeno predstavnicima opština i gradova u AP Vojvodini pod nazivom „Mogućnosti finansiranja projekata u oblasti kulture putem EU fondova“, 21. juna 2017. godine u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa programom Kreativna Evropa, kao i drugim programima iz oblasti kulture i sa primerima dobre prakse pokrajinskih ustanova kulture. Ovi programi predstavljaju šansu lokalnim samoupravama iz Vojvodine da zajedničkim snagama sa Pokrajinskim sekretarijatom unaprede kulturnu sliku AP Vojvodine i promovišu svoja kulturna dostignuća i baštinu u svetlu kakvom ona to zaslužuju, posebno imajući u vidu činjenicu da se tokom naredne, 2018. godine, obeležava Evropska godina kulturne baštine.

Cilj organizatora skupa bio je da se zainteresovani informišu o uslovima i načinima apliciranja, kao i da se razmotre značajna pitanja vezana za perspektive razvitka kulture u opštinama i gradovima AP Vojvodine.