Rezultati javnog poziva za učešće u seminaru “Program Kreativna Evropa – priprema projekata”

Rezultati javnog poziva za učešće u seminaru “Program Kreativna Evropa – priprema projekata”

24/07/2017

Predstavnici dvadeset četiri ustanove i organizacije iz Srbije imaće priliku da učestvuju na seminaru pripreme predloga projekata za program Kreativna Evropa, koji se organizuje u saradnji sa Centrom za kulturu „Vuk Karadžić“ u Tršiću, od 7. do 10. avgusta.

Među njima su sedam javnih ustanova: Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ Sombor, Narodna biblioteka Srbije Beograd, Pedagoški muzej Beograd, Gradska uprava grada Niša, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje Novi Sad, Turistička organizacija grada Loznica, i Prirodnjački muzej u Beogradu, i devetnaest organizacija civilnog društva: Udruženje građana Kulturna periferija, Orlovat, Knjižara Bulevar Books Novi Sad, Udruženje građana HeriTag Inđija, Udruženje građana Reload Vranje, Srpsko književno društvo Beograd, Izdavačka kuća Treći trg Beograd, Centar za rehabilitaciju imaginacijom Beograd, Centar za realizaciju novih ideja Šabac, Hartefakt Fond Beograd, Galerija 12HUB Beograd, Udruženje građana Bastardo Club & Doroteo Design Beograd, Haver Srbija Beograd, Zemunski mali umetnički centar Beograd, Beogradski festival cveća, Udruženje građana „Firma“ Novi Pazar, Udruženje građana „Stara škola Medveđa“ iz Medveđe, Udruženje građana „Zeleno oko“ Krupanj i Nezavisni filmski centar “Film the World” Beograd.

Desk Kreativna Evropa Srbija svake godine organizuje seminar za pisanje projekata u cilju što bolje pripreme projekata ustanova i organizacija sa kojima će konkurisati za podršku programa Kreativna Evropa, kako ove godine tako i narednih godina.

Teme kojima će se seminar baviti su savremene prakse i koncepti u međunarodnoj kulturnoj saradnji, kulturnoj baštini i savremenoj umetnosti; menadžment međunarodnih projekata; evropska kulturna politika i prioriteti programa Kreativna Evropa. U okviru programa seminara predtavnici Deska Kreativna Evropa Srbija Dimitrije Tadić, Nina Mihaljinac, Milan Đorđević, Mina Radmilović Pjevac i Jovana Rapajić, govoriće o prilikama koje pruža program Kreativna Evropa, takođe biće održana predavanja na temu savremenih kustoskih praksi, menadžmenta u kulturi, i internacionalizaciji rada u kulturi koja će voditi Nikola Krstović, naučni saradnik Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Andrija Stojanović, koordinator projekata Tejk Over i MAPE, te radionički program – prezentacije, konsultacije i razgovor o predlozima projekata.

Sve ustanove i organizacije koje nisu među ovogodišnjim učesnicima pozvamo da nam se jave, kako bismo razgovarali o njihovim idejama za projekte. Takođe, u oktobru ove godine Antena Deska Kreativna Evropa Srbija organizovaće seminar za pisanje projekata, i to može biti nova prilika za sve zainteresovane.

Zahvaljujemo se svima na interesovanju, a učesnicima seminara želimo uspešan rad na projektnim idejama, te ostvarivanje dugoročnih profesionalnih veza na seminaru u Tršiću!

Ovde možete preuzeti program seminara i spisak učesnika.