Aerowaves

Aerowaves

08/09/2017

Iznos dodeljenih sredstava 500.000 €
Lider projekta: Aerowaves UK
Ustanova Studentski kulturni centar Novi Sad RS
Art Link Fondacija BG
Art Stations Fondacija PL
Bora bora DK
Centre de création chorégraphique Luxembourgeois LU
Centrul National al Dansului Bucuresti RO
Centrum Kultury W Lubline PL
Comune di Bassano del Grappa IT
Centre de les Arts de Moviment ES
Contemporary Dance Trust Limited UK
Plesni kulturni centar Unitiva EL
Dance Limerick Hub Ltd IE
Dansehallerne DK
Dansens Hus NO
EN-KNAP SI
Fondacija Romaeuropa Arte e Cultura IT
International Dance Festival of Ireland Ltd IE
La Briqueterie centre de developpement choregraphique du Val de Marne Associ FR
Lietuvos sokio informacijos centras LT
Stegi Sygchronou Chorou Lemesou (Dance House Lemesos) CY
stichting Danswerplaats Amsterdam NL
Stiftelsen Dansens Hus SE
Tanec Praha Sdruzeni CZ
Verein fuer neuse tanzformen AT
Zagrebački plesni ansambl HR

Aerowaves je središte plesnih otkrića Evrope. Mi identifikujemo nova dela mladih umetnika koji obećavaju, kako bi ih promovisali kroz transnacionalne ture performansa. Mreža partnera u 32 zemlje omogućuje mladim koreografima da izvedu potpuno novu umetničku igru pred potpuno novom publikom.

Aerowaves pokreće vikend promotivna platforma Spring Forward, festival koji putuje od grada do grada, iz godine u godinu – od Arhusa do Sofije, zatim do Pariza, do Rijeke i do Elefsine 2021. Lokalna publika će se sretati sa 200 plesnih prezentera, kada će odlučivati koje od dvadeset kratkih plesnih radova će pozivati u svoje pozorište. Svake godine će se ponuditi najmanje 75 mogućnosti, a još više kroz nove inicijative za razvoj publike. Neki od ovih radova biće prilagođeni galerijama, koncertima, čak i sportskim događajima i ulicama. Upravo kroz ove predstave i iskustva rastu i umetnici i publika.

Springback akademija je paralelni projekat koji traži 10 mladih pisaca koje će uključiti u kurs praćenja scene pod budnim očima četiri poznata plesna kritičara. U narednim godinama, i daljim multimedijalnim treninzima, oni će postati pisci naše nove interaktivne onlajn plesne publikacije. Takođe, sarađivaće u produbljivanju angažovanja publike kroz nove pristupe diskusiji nakon nastupa sa umetnicima. Kontinuirano poverenje Aerowaves platforme i partnera osigurano je nagradom Platforms tokom prve tri godine programske šeme, i sada nakon toga nastojimo da iskoristimo ono što smo naučili.