KULTURNA DIPLOMATIJA: BRISEL – ZAPADNI BALKAN

KULTURNA DIPLOMATIJA: BRISEL – ZAPADNI BALKAN

02/10/2017

U okviru međunarodnog kongresa u Briselu predstavljena knjiga Kulturna diplomatija: umetnost, festivali i geopolitika u izdanju Deska Kreativna Evropa Srbija i Fakulteta dramskih umetnosti.

Nedelju dana posle beogradske promocije održane u okviru Bitefa, knjiga Kulturna diplomatija: umetnost, festivali i geopolitika koju je uredila prof. dr Milena Dragićević Šešić u saradnji sa dr Ljiljanom Rogač Mijatović i dr Ninom Mihaljinac, uspešno je predstavljena 29. septembra u Briselu na kongresu ENCATC-a (Evropska mreža kulturnog menadžmenta i politike). Ovo zajedničko izdanje Deska Kreativna Evropa Srbija i Fakulteta dramskih umetnosti naišlo je na veliko interesovanje evropskih zvaničnika i stručnjaka u oblasti kulturne politike i menadžmenta, kao i vanakademske javnosti.

Nakon Brisela, knjiga Kulturna diplomatija kreće na regionalnu turneju. Tako će već 12. oktobra u Skoplju na predstavljanju ove međunarodne publikacije govoriti i makedonski ministar kulture Robert Alagjozovski. Planirane promocije knjige ujedno su i povod za jačanje kulturne saradnje i promocije principa bottom-up kulturne diplomatije.