Info dan u Kikindi

Info dan u Kikindi

10/10/2017

U saradnji sa Centrom za likovnu i primenjenu umetnost Terra iz Kikinde, predstavnice Antene Kultura Deska Kreativna Evropa Srbija održale su 4. oktobra ove godine Info dan u cilju upoznavanja predstavnika ustanova i organizacija u kulturi sa uslovima za konkurisanje na aktuelni poziv za evropske projekte saradnje 2018 s fokusom na kulturno nasleđe u okviru programa Kreativna Evropa.

Info-dani su promotivni događaji Deska Kreativna Evropa Srbija na kojima se predstavljaju program Kreativna Evropa, aktivnosti Deska Kreativna Evropa Srbija, kao i dosadašnji uspesi Srbije na konkursima najvećeg evropskog programa za projekte iz oblasti kulture.

Tokom Info-dana predstavnici Antene Deska Kreativna Evropa Srbija predstavili su prioritete i ciljeve programa, osnovne karakteristike i obavezne uslove za konkurisanje, značaj ovog programa za institucije i organizacije iz oblasti kulture iz Srbije i konkretne mogućnosti kada je u pitanju internacionalizacija aktivnosti i projekata iz kulture Srbije.

Info dan je bio namenjen predstavnicima svih ustanova i organizacija u kulturi iz Kikinde i mesta u okruženju – javnim ustanovama kulture, organizacijama civilnog društva koje se bave kulturom, obrazovnim, naučnim i istraživačkim ustanovama, kao i samostalnim umetnicima, kustosima i menadžerima u kulturi.