Kultura Desk Srbija na KreNI konferenciji

Kultura Desk Srbija na KreNI konferenciji

28/11/2017

U okviru KreNI konferencije kreativnih industrija u petak, 1. decembra od 12h u EU info kutku u Nišu (Vožda Karađorđa 5) predstavnici Kultura Deska Srbija predstavniće podršku programa Kreativna Evropa razvoju kreativnih industrija.

Tom prilikom biće predstavljen konkurs za evropske projekte saradnje čiji je jedan od prioriteta razvoj kreativnih industrije i podizanje kapaciteta ustanova i organizacija u kutluri, kao i uspešni projekti iz Srbije u oblasti kreativnih industrija. Poseban deo prezentacije odnosiće se na upravo otvoreni poziv programa Kreativna Evropa – Kulturni i kreativni prostori i gradovi, koji je usmeren ka podršci kreativnim habovima.

Takođe, ovom prilikom biće predstavljeni prioriteti Vlade Republike Srbije za razvoj kreativnih industrija.

O programu Kreativna Evropa govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija i Milan Đorđević, menadžer projekata Kultura deska Srbija. Podršku Vlade Republike Srbije razvoju kreativnih industrija predstaviće Ana Ilić, savetnica premijerke Vlade RS za filmsku industriju, kreativne industrije, turizam i digitalnu zabavu i Bojana Simenunović, saradnica u Kabinetu premijerke Vlade RS.

Program:

14.00 -16.00 Prezentacije

16.00 -16:30 Pitanja i odgovori

Prisustvo prezentaciji je besplatno, ali je iz organizacionih razloga svoje prisustvo potrebno najaviti mejlom na officenis@euinfo.rs ili telefonom na broj 018/254-461 do 29. novembra do 19 časova.

Prezentacija se održava u sklopu KreNI konferencije kreativnih industrija koju organizuje UG Mladi ambasadori uz podršku Delegacije Evrope unije u Republici Srbiji i Grada Niša. Takođe, deo je kampanje za mlade „Evropa za tebe“ koju spovodi Delegacijа EU i EU info kutak.