Speed dating: EU fondovi za mlade i saradnju mladih u regionu

Speed dating: EU fondovi za mlade i saradnju mladih u regionu

28/11/2017

U EU info centru u Beogradu, 7. decembra u 12.00 časova biće oganizovan speed date sa predstavnicima fondova Evropske unije koji pružaju podršku saradnji mladih u regionu.

Brzo upoznavanje predstavnika organizacija civilnog društva sa EU fondovima za projekte koji u fokusu imaju mlade i koji podstiču saradnju mladih u region deo je kampanje „Evropa za tebe“, a zajednički ga organizuju EU info centar, Delegacija Evropske unije u Srbiji, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Kroz koncept speed dating-a, odnosno brzog upoznavanja, predstavnici organizacija će imati priliku da postave pitanja i čuju o mogućnostima za finansiranje njihovih projekata i aktivnosti. Osim direktnog upoznavanja, cilj ovog koncepta jeste motivisanje mladih ljudi da ostanu aktivni i steknu šansu za dobijanje podrške i dalje sprovođenje svojih ideja.

Na sastanku će biti prisutni predstavnici sledećih programa EU:

1. Program Evropa za građane i građanke
2. Mreža omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske
3. Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR)
4. Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO)
5. Propulsion Fund (Foundation for New Communications Dokukino)
6. Erasmus+
7. Erazmus za mlade preduzetnike
8. Kreativna Evropa

Osim njih, biće prisutni i predstavnici Krovne organizacije mladih Srbije, kao i EU info centra.

Događaj će biti održan u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd), u četvrtak 7. decembra 2017. od 12.00 do 14.00.

Prijave za događaj su obavezne i vrše se popunjavanjem kratkog online formulara koji možete pronaći OVDE i to najkasnije do 6. decembra u 12.00h. Moguća je prijava jedne osobe po organizaciji. Predviđena je refundacija putnih troškova u visini povratne autobuske karte za 15 prijavljenih predstavnika/ca organizacija izvan Beograda. Zbog ograničenog mesta, postoji mogućnost da ne budu prihvaćene sve prijave, a u prednosti će biti organizacije koje se brže prijave. Nakon isteka roka za popunjavanje online upitnika, učesnicima čija je prijava prihvaćena će biti obavešteni putem e-maila.

Program događaja pogledajte ovde.