EUteka tribina u Smederevu: U susret Evropskoj godini kulturnog nasleđa

EUteka tribina u Smederevu: U susret Evropskoj godini kulturnog nasleđa

08/12/2017

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na tribinu „U susret Evropskoj godini kulturnog nasleđa – 2018 – kako ustanove kulture iz Srbije mogu da se uključe u ovu manifestaciju?“ koja će biti održana u okviru projekta EUTEKA, u utorak, 12.decembra u 11h u Narodnoj biblioteci Smederevo, Karađorđeva 5.

Prisutnima će se obratiti:

Nina Mihaljinac i Milan Đorđević, menadžeri projekata Deska Kreativna Evropa Srbija
Marina Tadić, predstavnica programa Evropa za građane i građanke
Dejan Radovanović, direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Smederevo

Na tribini će biti predstavljene mogućnosti koje stoje na raspolagnju ustanovama kulture iz Srbije za učešće u projektima u okviru programa Evropske unije za kulturu – Kreativna Evropa, kao i programa Evropa za građane i građanke. Posebno će biti reči o predviđenim aktivnostima tokom Evropske godine kulturnog nasleđa koja se u celoj Evropi obeležava tokom 2018.godine. Smederevska tvrđava, kao reprezentativni primer kulturnog nasleđa Srbije, biće posebna tema razgovora.

Tribinu organizuju Narodna biblioteka Smederevo, članica EUteka mreže biblioteka i tim projekta „EUteka – EU u vašoj biblioteci“.

„EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“ je projekat koji ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi one u svojim sredinama postale mesta za informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. U EUteka mreži biblioteka je 48 biblioteka širom Srbije. Više informacija o projektu pronađite na: www.euinfo.rs/euteka