Lokalna kultura i Evropska unija – kako sarađivati

Lokalna kultura i Evropska unija – kako sarađivati

17/01/2018

Narodna biblioteka Bor i projekat EUteka organizuju razgovor na temu mogućnosti uključivanja gradova i opština u Srbiji, pre svega manjih centara kulture, u evropske saradnje u okviru programa Kreativna Evropa i Evropa za građane i građanke.

Milan Đorđević, menadžer projekata Kultura deska Srbija i Sanja Atanasković, predstavnica Kancelarije za saradnju s civilnim društvom, govoriće o pitanjima: kako su programi osmišljeni i kakve prilike za saradnju otvaraju ustanovama i organizacijama u Srbiji? Kakva su iskustva ustanova i organizacija iz Srbije koje su učestvovale u projektima finansiranim iz ovih programa? Kako učestvovati, gde potražiti pomoć, gde se informisati?

Posebno će biti reči o predviđenim aktivnostima tokom Evropske godine kulturnog nasleđa koja se u celoj Evropi obeležava tokom 2018.godine.

U razgovoru će učestvovati i Milan Stefanović iz organizacije Tim Evropa. Tribina se organizuje u četvrtak, 25. januara u 12 časova, u zgradi Narodne biblioteke Bor, Moše Pijade 19.

„EUTEKA – EU u vašoj biblioteci“ je projekat koji ima za cilj pružanje konkretne podrške bibliotekama širom Srbije kako bi one u svojim sredinama postale mesta za informisanje građana o temama koje su u vezi sa EU. U EUteka mreži biblioteka je 48 biblioteka širom Srbije. Više informacija o projektu pronađite na: www.euinfo.rs/euteka