Info dan u Novom Pazaru: kako konkurisati na program Kreativna Evropa?

Info dan u Novom Pazaru: kako konkurisati na program Kreativna Evropa?

21/02/2018

U saradnji sa Kulturnim centrom Novi Pazar, Kultura Desk Srbija organizuje info dan o programu Kreativna Evropa u četvrtak 22. februara s početkom u 14 časova u Kulturnom centru Novi Pazar.

U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti, rukovodilac Deska Dimitrije Tadić govoriće o potprogramu Kultura i savetovati zainteresovane o konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijska sredstva iz ovog programa.

Takođe, biće reči i o tome šta evropska saradnja može doneti organizacijama i ustanovama kulture iz Srbije, kakva su iskustva onih koji su ostvarili podršku programa, kao i koji su načini za pronalaženje partnera iz Evrope.

Za uspešno konurisanje na program Kreativna Evropa ključni faktori su dobra ideja projekta i povezanost sa relevantnim partnerima, dok je proces konkurisanja i rukovođenja projektom u značajnoj meri manje zahtevan. Aktivnosti Deska Kreativna Evropa Srbija usmerene su ka jačanju kapaciteta domaćih ustanova i organizacija u pogledu evropske saradnje.

Predstavnici svih ustanova i organizacija u kulturi iz Novog Pazara i okolnih mesta pozvani su da prisustvuju prezentaciji u nadi da će u narednim konkursnim pozivima biti prvih predloga projekata iz ovog dela Srbije.