Iskustva eskperata programa Kreativna Evropa

Iskustva eskperata programa Kreativna Evropa

16/04/2018

Desk Kreativna Evropa Srbija i EU Info centar u Beogradu organizuju javni razgovor sa Manuel Debrine-Rizo, profesorkom menadžmenta kulture i kulturne diplomatije i evropskom ekspertkinjom angažovanom na evaluaciji projekata programa Kreativna Evropa.

Razgovor će se održati u petak, 20. april u 17 časova u prostorijama EU info centra u Beogradu (Kralja Milana 7). Manuel Debrine-Rizo će odgovarati na pitanja prisutnih u vezi s iskustvom u evaluaciji projekata evropske saradnje: kako razmišljaju evaluatori i kako izgleda proces ocenjivanja konkursnih prijava, koje su najčešće slabosti projekata i gde se pojavljuju greške. Najvažniji deo diskusije odnosiće se na predloge projekata evropske saradnje koje će prisutni u publici moći da predstave i iskoriste priliku za konsultacije.

Manuel Debrine-Rizo rukovodi međunarodnim odnosima na Institutu za upravljanje javnom i državnom teritorijom na Univerzitetu Marsej u Francuskoj. Trenutno radi kao predavač (menadžment kulture i kulturna diplomatija) na Univerzitetu u Lionu, Univerzitetu Marsej i Univerzitetu u Rabatu (Maroko). Potpredsednica je ENCACT-a i ekspertkinja za program Kreativna Evropa 2014-2020, suosnivačica i ekspertkinja fonda Roberto Cimetta. Ranije je radila kao direktorka Francuskog instituta u Rumuniji (2002-2006), kulturni ataše pri francuskoj ambasadi u Bugarskoj (2006-2008) i stručnjakinja za kulturne kulturne politike u regionu mediterana (1996-2002). Radila je na monitoringu Fonda Roberto Cimetta, jedna je od osnivačica Mediteranske plesne mreže, komesarka MED projekta (Institut za svetske kulture – HKW, Berlin), članica Evro-mediteranskog kulturnog foruma (FEMEC), i članica Euromed civilnog foruma Štutgarta, Marseja i Brisela.

Događaj je otvoren za sve zanteresovane predstavnike ustanova i organizacija u kulturi. Prijave su obavezne, a možete se prijaviti do četvrtka 19. aprila u podne, slanjem prijave na mejl: kreativnaevropa@gmail.com

Vidimo se u EU info centru!