Desk na stručnom skupu Biblioteke centri znanja o EU

Desk na stručnom skupu Biblioteke centri znanja o EU

15/05/2018

Na poziv Biblioteke u Lazarevcu i Delegacije Evropske unije u Srbiji, Milan Đorđević menadžer projekata Deska Kreativna Evropa Srbija govorio je o programu Kreativna Evropa na skupu Biblioteke centri znanja o EU, 15. maja u Lazarevcu.

Događaj je okupio predstavnike biblioteka iz više gradova i opština u Srbiji, predstavnike Narodne biblioteke Srbije, Fondacije Tempus, a veoma važni gosti bili su predstavnici Regionalne biblioteke Stilijan Čilingirov iz Šumena u Bugarskoj. Skup je za cilj imao sumiranje rezultata projekta EUteka, u kojem je većina biblioteka u Srbiji uspešno učestvovala, definisanje daljih smernica za zajednički i pojedinačni razvoj ovih ustanova a posebno ukazivanje na prilike koje nude evropski programi za kulturu i obrazovanje.

Otud je učestvovanje predstavnika programa Erazmus+ i Kreativna Evropa bilo od koristi predstavnicima biblioteka koji imaju nameru da konkuršu na konkurse programa. Predstavljene su osnovne smernice koji se programi vode, uslovi za konkurisanje i konkursne prilike, a poseban deo prezentacija i razgovora bio je posvećen uspešnim projektima.