Rezultati konkursa Evropski projekti saradnje EYCH2018

Rezultati konkursa Evropski projekti saradnje EYCH2018

25/05/2018

Danas su objavljeni rezultati posebne kategorije konkursa Evropski projekti saradnje 2018 za podršku projektima koji se odnose na obeležavanje Evropske godine kulturnog nasleđa (EYCH2018).

Srbija je u rezultatima ostvarila veoma veliki uspeh, jer je među podržanim projektima čak tri liderskih iz Srbije: Hartefakt fond kao nosilac projekta Future Epics, Studentski kulturni centar Novi Sad kao nosilac projekta Someone from Home – in the sense of belonging to Europe i Kulturni centar Mladost Futog kao nosilac projekta Make it new!

Kao partnerke organizacije, uspeh su ostvarili: Javna medijska ustanova Radio-televizija Srbije u okviru projekta Unearthing the Music, organizacija Kulturni kod u okviru projekta Food is Culture, Zavičajni muzej Paraćin u okviru projekta Crafting Europe in the Bronze Age and Today, Centar za urbani razvoj u okviru projekta Heritage Hubs, Vojvođanski Građanski Centar u okviru projekta European Cultural Heritage Onstage i Upravljač turističkim prostorom Lepenski Vir u okviru projekta Journey to the Beginnings!

Čestitke svim uspešnim organizacijama! Veoma nam je drago da među njima ima novih učesnika programa, a posebno onih s kojima smo se viđali i radili tokom prošlih godina.

Liste sa ostalim podržanim projektima dostupne su ovde.