Javno-civilna partnerstva u kulturi

Javno-civilna partnerstva u kulturi

11/09/2018

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Alternativnim umetničkim prostorom “Kvaka 22” organizuje događaj “Javno-civilna partnerstva u kulturi” u sredu, 10. oktobra u 14h u Kvaci 22 (Ruzveltova 39, Beograd).

Događaj se organizuje u cilju boljeg upoznavanja predstavnika javnog i civilnog sektora kulture u Srbiji, a s idejom da se prilikom susreta prepoznaju mogućnosti za nove saradnje, međusobno učenje i zajedničke poduhvate.

Većina projekata u Kreativnoj Evropi uključuje partnerstvo javnih i civilnih organizacija. U Srbiji ovakav vid povezivanja nije ustaljena praksa, tako da je Kreativna Evropa upravo prostor koji može da posluži jačanju saradnje i udruživanju kapaciteta. Partnerstvo javnih i civilnih organizacija i jednima i drugima može u mnoge da doprinese: javne ustanove imaju infrastrukturu, bogate arhive, delom osigurane finansije, dok su organizacije civilnog društva u situaciji da prikupljaju sredstva i projektno razmišljaju, te imaju specifična znanja poput rada s posebnim grupama publike.

Događaj je jedinstvena prilika da se na jednom mestu sretnu predstavnici javnih i civilnih, manjih i većih organizacija, tek osnovanih i onih sa tradicijom, oni koji rade u srodnim ili potpuno različitim područjima, oni koji žele da steknu nova znanja i oni koji mogu da ih prenesu!

Za učešće se mogu prijaviti sve ustanove i organizacije u kulturi koje imaju želju da ostvare nova partnerstva i konkurišu na program Kreativna Evropa.

Broj učesnika je ograničen, a možete se prijaviti popunjavanjem prijave do 3. oktobra u podne.

Vidimo se u Kvaci 22!