Književni prevodi u Kreativnoj Evropi

Književni prevodi u Kreativnoj Evropi

13/09/2018

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa EU info centrom i Srpskim književnim društvom organizuje predstavljanje iskustva učešća Srbije na konkursu za književne prevode u sredu, 26. septembra u 13 časova u prostoru Srpskog književnog društva (Francuska 7).

Povod za organizovanje događaja je obeležavanje Evropskog dana jezika, a u okviru programa će biti prestavljeni projekti domaćih izdavačkih kuća koje učestvuju u programu Kreativna Evropa:

Marija Vukosavljević iz Izdavačke kuće „Odiseja“ govoriće o višegodišnjem iskustvu konkurisanja i aktuelnom projektu „Stari kontinent, novi ljudi: pronalaženje sopstvenog mesta“.

Nina Gugleta iz Izdavačke kuće „Arete“ predstaviće prvi projekat književnih prevoda u okviru programa Kreativna Evropa, kao i nove naslove koji su upravo izdati kroz projekat „Evropska književnost danas: univerzalne priče o ličnim revolucijama“.

Dok će Ljubica Pupezin iz Izdavačke kuće „Štrik“ predstaviti projekat „Ženski Dekameron: za novu renesansu u evropskoj književnosti“, koji je takođe ostvario podršku programa u prošloj godini.

Razgovor će voditi Nina Mihaljinac, menadžerka projekata Deska Kreativna Evropa Srbija.