Rezultati konkursa za književne prevode 2018

Rezultati konkursa za književne prevode 2018

03/10/2018

Danas su objavljeni rezultati konkursa za književne prevode u 2018. godini. Izdavačke kuće iz Srbije su ponovo na vrhu liste dobitnika ̶ u kategoriji dvogodišnjih projekata saradnje najviše je podržanih projekata domaćih izdavačkih kuća.

To su izdavačka kuće Akademska knjiga sa projektom Modernity and tradition of European literature, Areté sa projektom Literary Migration: Spatial, Temporal and Spiritual Dislocation, Heliks sa projektom Creative Voyage: Destination Europe, Kontrast izdavaštvo sa projektom Literary Translation: Two-way Street i Štrik sa projektom From Sewing Machine to Facebook: Two Centuries of European Women’s Literature. Čestitamo svima na postignutim rezultatima, koji se nakon četiri vezane godine uspeha Srbije na ovom konkursu i očekuje!

Pored Srbije, među najuspešnijima su i Velika Britanija, Rumunija i Hrvatska sa po 4 podržana projekta.

Domaće izdavačke kuće nisu konkurisale u kategoriji višegodišnjih projekata prevoda. Ukupan iznos dodeljenih sredstava izdavačkim kućama iz Srbije u kategoriji dvogodišnjih projekata književnih prevoda iznosi 279,880.68€. Više informacija o rezultatima konkursa pogledajte na sajtu Evropske komisije.