Desk na „art+science:makers“ konferenciji

Desk na „art+science:makers“ konferenciji

06/11/2018

Povodom početka projekta European ARTificial Intelligence Lab, Centar za promociju nauke organizuje konferenciju „art+science:makers“ u Beogradu, 14. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (Bulevar umetnosti br. 20).

Više od dvadeset umetnika, naučnika, mejkera i predstavnika uglednih organizacija i institucija, poput Ars elektronike iz Linca, univerziteta u Beču, Barseloni, Briselu i Bristolu, i najznačajnijih domaćih aktera, predstaviće nove uvide i inspirativne primere interdisciplinarne saradnje nauke i umetnosti. Pod kapom mejkers kulture razmatraće se sama priroda i raznovrsni modeli art+science kolaboracija, pitanje razvoja publike i brisanja granica među disciplinama, kao i integracija inovativnih i kreativnih praksi u formalne obrazovne procese.

U okviru opportunity making programa konferencije, Desk Kreativna Evropa Srbija predstaviće mogućnosti koje program Kreativna Evropa pruža za razvoj art&science projekata.

Učešće na konferenciji je besplatno i biće omogućeno isključivo na osnovu prijava i dobijene potvrde. Više informacija o konferenciji i načinu prijave možete pogledati ovde.