Desk na 4. KreNI konferenciju u Nišu

Desk na 4. KreNI konferenciju u Nišu

19/11/2018

KreNI konferencija kreativnih industrija je petodnevna konferencija koja će po četvrti put biti održana u Nišu, od 29. novembra do 3. decembra 2018. godine u Oficirskom domu. Tema ovogodišnje konferencije je “Digitalizacija kulturnog nasleđa”, а učesnici konferencije u saradnji s najboljim međunarodnim i domaćim ekspertima razvijaće ideje koje se tiču očuvanja kulturnog nasleđa Niša uz korišćenje kreativnih industrija.

Neki od predavači #KreNI4 konferencije biće Adam Frampton, arhitekta iz Njujorka i profesor sa Kolumbija Univerziteta, Francesko Rotondo, profesor sa Univerziteta u Bariju, Magdalena Latajade, menadžer u sektoru za kulturu grada Arla i menadžer projekta Museomix, Daniel Bernhard, direktor multimedijalnog studija „Grimmbabies Filmproduktion” u Austriji i Ivan Bjelajac, predsednik Serbian Blockchain Initiative, Predrag Babović, ekspert za digitalni marketing Erste banke, Dimitrije Tadić, rukovodilaca Deska Kreativna Evropa Srbija.

Zemlja domaćin #KreNI4 je Austrija i tokom konferencije u okviru austrijskog kutka biće prikazani uspešni primeri digitalizacije kulturnog nasleđa u Austriji.

KreNI konferenciju organizuju Mladi ambasadori uz podršku Austrijske ambasade i Austrijskog kulturnog foruma, Grada Niša, Ambasade SAD-a u Srbiji, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, EU info kutka, Erste banke, Ambasade Francuske i Francuskog instituta u Nišu, Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

KreNI konferencija je deo programa obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Više infomacija o samoj konferenciji, predavačima, mentorima i dodatnom programu dostupno je na sajtu konferencije.