Desk na Showcase 2018 konferenciji u Gruziji

Desk na Showcase 2018 konferenciji u Gruziji

27/11/2018

Od 10. do 12. decembra u Tbilisiju biće održana konferencija „Creative Europe Showcase 2018“ u organizaciji deska kreativna Evropa Gruzija.

Konferencija će okupiti stručnjake u oblasti kulture iz cele Evrope, a među njima su i Mieke Renders (Mieke Renders) iz evropske mreže Trans Europe Halles, Gana Turlo (Ganna Turlo) iz Deska Kreativna Evropa Ukrajina, Natia Kalandarišvili (Natia Kalandarishvili) iz Arhitektonskog bijenala Tbilisija, Lana Karaia (Lana Karaia) predstavnica projekta Be Museumer, Keti Danelija (Keti Danelia) iz SOFA School of Film Agents, kao i brojni predstavnici uspešnih projekata u okviru programa Kreativna Evropa.

Okupljeni će debatovati o dosadašnjim rezultatima učešća u programu, kao i prilikama za unapređenje saradnje u celoj Evropi. Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija predstaviće iskustva učešća Srbije u programu Kreativna Evropa, kao i osnovne potencijale domaće umetničke scene u cilju uspostavljanja partnerstava u narednom periodu.

Desk Kreativna Evropa Srbija ovim putem nastavlja uspešnu saradnju sa deskovima iz drugih zemalja Evrope, a naročito sa onima koje su nedavno pristupile programu. Gruzija je jedna od zemalja susedstva koje su 2017. godine pristupile programu Kreativna Evropa. Već u prvoj godini ostvareno je partnerstvo na dva evrospska projekta saradnje u kojima učestvuju organizacije iz Gruzije i Srbije.