Info dan o programu Kreativna Evropa na Čukarici

Info dan o programu Kreativna Evropa na Čukarici

18/01/2019

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Galerijom 73 i Centrom za urbani razvoj organizuje info dan o programu Kreativna Evropa u petak 1. februara u 12 časova u prostoru Galerije 73 (Požeška 83a, Čukarica, Beograd).

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike ustanova i organizacija u kulturi da iskoriste priliku da saznaju više o smernicama aktuelnih konkursnih poziva, kao i onih koji će biti raspisivani tokom godine: prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu. Događaj je prilika da se razgovara o potencijalima projektnih ideja ustanova i organizacija iz Srbije za ostvarivanje evropske saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.

Takođe, predstavnici Centra za urbani razvoj će predstaviti iskustva učešća u programu Kreativna Evropa i rezultate projekata „Digitalni narativi malih istorijskih mesta“ i „Heritage Hubs”.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane, a molimo vas da se do 30. januara u podne prijavite za učešće slanjem prijave (ime i prezime, ime ustanove/organizacije) na adresu: kreativnaevropa@kultura.gov.rs.

Program događaja:

12.00 – 12.45 Predstavljanje programa Kreativna Evropa, Dimitrije Tadić i Milan Đorđević, Desk Kreativna Evropa Srbija

12.45 – 12.55 Pauza

12.55 – 13.40 Predstavljanje projekata „Digitalni narativi malih istorijskih mesta“ i „Heritage Hubs”, Rade Milić i Aleksandra Nikolić, Centar za urbani razvoj

13.40 – 14.00 Pitanja i diskusija

Program Kreativna Evropa je glavni program Evropske unije za kulturu za podršku projektima saradnje ustanova i organizacija u kulturi iz različitih evropskih zemalja. Programom se takođe podržavaju inicijative da se prevedu i promovišu književna dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata. Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Zadatak Deska je pružanje podrške ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva u Republici Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.