Info dan o programu Kreativna Evropa u Vranju

Info dan o programu Kreativna Evropa u Vranju

14/02/2019

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Narodnim muzejom Vranje i Narodnom bibliotekom „Bora Stanković“ organizuje info dan o programu Kreativna Evropa u četvrtak 28. februara u 12 časova u prostoru Narodnog muzeja Vranje.

U cilju adekvatnog informisanja kulturne javnosti o programu i konkursnoj proceduri, odnosno kako na najlakši način obezbediti finansijsku podršku kroz u okviru programa, govoriće Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija.

Prezentacija je namenjena predstavnicima ustanova i organizacija u kulturi iz gradova i opština na jugu Srbije – rukovodioci i zaposleni u muzejima, pozorištima, bibliotekama, arhivima, kulturnim centrima i drugim ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva.

Pozivamo sve zainteresovane predstavnike ustanova i organizacija u kulturi iz Vranja i okoline da iskoriste priliku da saznaju više o smernicama konkursnih poziva koji će biti raspisivani tokom godine: prioritetima programa, uslovima za konkurisanje i specifičnim pitanjima koja se odnose na dosadašnje učešće Srbije u programu.

Događaj je ujedno i prilika da se razgovara o potencijalima projektnih ideja ustanova i organizacija iz Vranja i okoline za ostvarivanje evropske saradnje u okviru programa Kreativna Evropa.

Program događaja:

12.00 – 12.45 Predstavljanje programa Kreativna Evropa,

Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija

12.45 – 12.55 Pauza

12.55 – 13.30 Pitanja i diskusija

Program Kreativna Evropa je glavni program Evropske unije za kulturu za podršku projektima saradnje ustanova i organizacija u kulturi iz različitih evropskih zemalja. Programom se takođe podržavaju inicijative da se prevedu i promovišu književna dela evropskih autora u Evropskoj uniji i šire, osnivanje mreža koje omogućavaju konkurentnost i međunarodnu delatnost kulturnog i kreativnog sektora, kao i osnivanje platformi za promociju mladih talenata, njihovih dela i projekata. Desk Kreativna Evropa Srbija je implementaciono telo programa Kreativna Evropa, oformljeno u okviru Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Zadatak Deska je pružanje podrške ustanovama kulture i organizacijama civilnog društva u Republici Srbiji koje žele da obezbede učešće u programu Kreativna Evropa.