Evropa_20XX rezidencijalno okupljanje profesionalaca u domenu kulturne politike

Evropa_20XX rezidencijalno okupljanje profesionalaca u domenu kulturne politike

13/03/2019

Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji s UNESKO Katedrom za kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu i Galerijom savremene likovne umetnosti Niš pokreće rezidencijalni program u Evropi za profesionalce u kulturnoj politici, pod nazivom EVROPA_20XX. Program se održava u Sićevu, od 25. do 30. maja. 2019. godine. Sa velikim zadovoljstvom vas pozivamo da učestvujete!

Svake godine EVROPA_20XX će se baviti nekom od ključnih tema razvoja Evrope i kulturne politike. Tema prvog izdanja biće povezivanje i jačanje saradnje regiona Jugoistočne Evrope. Učesnici će imati zadatak da koristeći rezultate istraživanja Deska Kreativna Evropa Srbija (Re)pozicioniranje regiona Jugoistočne Evrope kroz kulturu definišu preporuke za dalji razvoj projekata i programa regionalne saradnje. Potom će u okviru Foruma Kreativna Evropa 2019, koji se održava u Nišu, 30. maja učesnici predstaviti zaključke.

Uslovi poziva

U programu će učestvovati 5 profesionalaca u domenu kulturne politike, koji su u svom radu stekli iskustvo i pokazali interesovanje za temu povezivanja regiona Jugoistočne Evrope kroz kulturu. Učesnici iz svih evropskih zemalja su dobrodošli.

Potrebno je da svi zainteresovani pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo do jedne stranice na adresu europe20xx@kreativnaevropa.rs do 20. aprila. Odabrani profesionalci biće obavešteni o učešću do 25. aprila, a procenu pristiglog materijala obaviće profesori UNESKO Katedre za kulturnu politiku i menadžment.

Svi troškovi puta i smeštaja su pokriveni.

Za sve dodatne informacije stojimo vam na raspolaganju. Možete pisati na mejl Ani Fotev, koordinatorki UNESKO katedre: coordinator@arts.bg.ac.rs.

Radujemo se susretu!
Dimitrije Tadić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija